top of page
0.jpg

Godina je 1111. Dok Alfonso I. Bojovnik nastavlja s uspješnim osvajanjem Almoravidskog Carstva, nešto sjevernije, u gradu Touluseu, priprema se, tiho i u tajnosti, putovanje koje može promijeniti sudbinu svijeta. Jedno dijete seljaka, odvedeno u prvi križarski pohod godinama prije, vratilo se kući kao čovjek pred kojim divlje zvijeri uzmiču, a seljani uz ognjišta pričaju priče, priče o šumskom demonu.

 

Tu i tada, u kraljevini Aragon, podno sniježnih Pirineja, počinje priča o Ragornu. Jedan plaćen posao, jedna usluga i milosrdan čin... bit će dovoljni da sustigne ovog ubojicu njegova prošlost i odvede ga niz puteve sudbine. I rijetki samo znaju da ona nije samo njegova, da postoje istine starije od kraljeva i crkvi, i da stoji čitav svijet pred odlukom koja donijeti se mora.

 

Ne zna skoro nitko ono što se znalo... ni da rađa se jedan što zaboravljenoga se sjeti, svakih godina tisuću sto, i deset, i jednu.

Prvi album "Demon šume" crta Nikola Ćurčin, scenarij je napisao Goran Jovovich.

Nikola Ćurčin je izniman umjetnik dobro poznat domaćoj publici, slikar, strip crtač, grafički dizajner i osnivač Hercegnovskog strip festivala, koji u svijetu stripa ima međunarodni značaj. Objavljivao je stripove u časopisu Grafiti, Indexu i časopisu Prijatelj i za svoje radove je dobivao brojne regionalne nagrade. Strip Bajka objavljen mu je u Makedoniji. Živi i stvara u Đenovićima (CG).

 

Goran Jovovich je tekstopisac, scenarist, stripofil, kolekcionar stripova i pomalo knjiga, pomorac...

bottom of page